Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شانا»
2024-05-09@03:04:11 GMT

تناقض در اعلام پیشرفت فیزیکی پالایشگاه ستاره خلیج فارس

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۵۰۵۰۶

تناقض در اعلام پیشرفت فیزیکی پالایشگاه ستاره خلیج فارس

به گزارش شانا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، پروژه احداث پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس در سال 1385 برای تصفیه میعانات گازی در سه فاز 120 هزار بشکه ای در مجموع با ظرفیت 360 هزار بشکه در دستور کار قرار گرفت. این پروژه شامل سه بخش 1- احداث خط لوله 36 اینچی به طول حدود 400 کیلومتر به منظور انتقال خوراک پالایشگاه از عسلویه به بندرعباس2- احداث آبگیر به منظور انتقال آب مورد نیاز پروژه از خلیج فارس 3- ایجاد سه واحد پالایشی 120 هزار بشکه ای میعانات گازی جهت تولید روزانه 36 میلیون لیتر بنزین، 13.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 میلیون لیتر نفتگاز، 3.3 میلیون لیتر نفت سفید با استاندارد یورو4 و 2 هزار تن گاز مایع در روز است.

در واحدهای فرآیندی که موضوعیت اصلی پالایشگاه است کلِ پیشرفت طرح تا مرداد 92 کمتر از 48 درصد، میزان پیشرفت فیزیکی برای فاز اول حدود 44 درصد و در بخش تولید آب، برق و بخار حدود 62 درصد بوده است که با پیشرفت 75 درصدی اعلام شده که یک عدد کاملا غیر واقعی است، در تناقض است.

میزان سرمایه جذب شده تا مرداد سال 92 در بخش واحدهای فرآیندی 1230 میلیون یورو و در بخش غیر فرآیندی حدود 740 میلیون یورو بوده و در ابتدای سال 96 هزینه های انجام شده در واحد فرآیندی بیش از 2500 میلیون یورو و در بخش های غیرفرآیندی بیش از 870 میلیون یورو بوده است که نشان دهنده همت سهامدار و سرمایه گذار برای تامین منابع مالی مورد نیاز پروژه است. در این راستا با وجود آن‎که پروژه متعلق به بخش خصوصی است وزارت نفت همه مساعی خود را برای تسهیل تامین منابع مالی به عمل آورده است.

هم اکنون و با راه اندازی فاز یک پالایشگاه ستاره خلیج فارس که از پیشرفت بیش از 97 درصدی برخوردار می باشد، درصد پیشرفت فیزیکی واحدهای فرآیندی کل پروژه بیش از 90 درصد است که مبین پیشرفت فیزیکی 43 درصدی پروژه از مرداد ماه سال 92 تاکنون است.

میزان نصب تجهیزات پالایشگاه در مرداد ماه سال 92 حدود 9600 تن از 74000 هزار تن تجهیزات مورد نیاز بوده است که مبین عملکردی حدود کمتر از 13 درصد است و در بخش نصب تجهیزات دوار نیز از 6600 تن حجم برآوردی صرفا 70 تن نصب شده بود که بیانگر عملکرد حدود یک درصد است.

با توجه به موارد فوق ملاحظه می شود در عمل در بخش واحدهای فرآیندی که باز هم تاکید می شود بخش اصلی پروژه را شامل می شود پیشرفت قابل قبولی در فاصله زمانی سال 1385 تا 1392 صورت نپذیرفته و این امر در رابطه با دیگر نیازهای پروژه از قبیل سامانه‎های کنترل ابزار دقیق، سیستم‎های برقی و ... نیز صادق است.

و اما در بالره بحث خودکفایی در تولید بنزین و بی نیازی از واردات این فرآورده راهبردی به عنوان یکی از ارکان برنامه وزارت نفت ذکر این نکته ضروری است که در سال 1392 میزان واردات بنزین سوپر برای جبران کمبود تولید، 3.5 میلیون لیتر در روز بوده که 5.6 میلیون لیتر در روز نیز ریفرمیت از پتروشیمی ها به عنوان اکتان افزا دریافت شده است که اواخر سال 92 و اوایل سال 93 با توجه به مصوبه هیات محترم دولت نسبت به قطع دریافت ریفرمیت پتروشیمی ها با توجه به معضلات زیست محیطی اقدام شد و اکنون این برنامه وزارت نفت نیز با بهره برداری از فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج و فازهای دو و سه آن تا پایان امسال محقق می شود.

و در پایان

بهره برداری از فاز نخست ستاره خلیج فارس با توجه به ایجاد زمینه برای ورود ایران به باشگاه صادرکنندگان بنزین، قطع واردات بنزین، ایجاد ارزش افزوده و افزایش کیفیت بنزین داخل در راستای منویات مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) در حوزه اقتصاد مقاومتی است. همچنین یک طرح ملی و نقطه قوت کشور محسوب می شود که با دستان توانمند سازندگان داخلی به مرحله اجرا در آمده است.

منبع: شانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۵۰۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت ۷۰ درصدی طرح جهاد آبرسانی لرستان

به گزارش خبرآنلاین لرستان ، یاسر اکبریان امروز در گفت‌وگو با رسانه‌ها با اشاره به پیشرفت فیزیکی مناسب طرح جهاد آبرسانی استان توضیح داد: پیشرفت فیزیکی طرح در حال حاضر ۷۰/۲۵ است.

به گفته وی آبرسانی به ۷۰ روستای استان در قالب طرح جهاد آبرسانی انجام شده است و مابقی تا پایان دولت سیزدهم انجام می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان گفت: با اجرای این طرح تعداد ۱۲۵ روستا با جمعیتی معادل ۷۱ هزار نفر تحت پوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب استان لرستان قرار خواهند گرفت.

اکبریان بیان کرد: با رایزنی انجام شده در سطح وزارت نیرو و شرکت مهندسی آبفا کشور تلاش خواهیم کرد تعداد روستاهای برخوردار از این طرح را افزایش دهیم، پیش بینی ما این است که در مجموع این روستاها به ۳۰۰ مورد برسد.

به گفته وی قرار داد فاز دوم طرح جهاد آبرسانی استان به زودی نهایی می‌شود.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903356

دیگر خبرها

  • وزیر نفت: در دولت سیزدهم ۶۰ درصد به تولید نفت افزوده شد
  • «سد باهوش» ۳۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
  • ساخت سد باهوش تنگستان ۳۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
  • پروژه پایانه صادرات و ترانزیت در بوشهر ۶۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
  • تولید حدود ۲۷۷ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در پالایشگاه‌های کشور در سال ۱۴۰۲
  • رستگاری ورزشگاه خرم‌آباد به‌وقت دولت سیزدهم
  • پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی پروژه بهسازی پسماند تموشل
  • بیش از ۲۳۹ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری غیردولتی در بنادر کشور تحقق یافت
  • ساخت مرکز جامع سرطان قم ۳۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
  • پیشرفت ۷۰ درصدی طرح جهاد آبرسانی لرستان